Események
Óriási sikert értek el a SZIA diákjai

Óriási sikert értek el a SZIA diákjai

Felcsút verés és csodálatos teljesítmény az országos diákolimpia elődöntőjében

2022.01.28.

Felcsút verés és csodálatos teljesítmény az országos diákolimpia elődöntőjében

Csütörtök délelőtt a Széchenyi István Általános iskola U14-15-ös korosztályú futsal csapata a diákolimpia országos elődöntőjében bizonyíthatott.

Amint azt már a korábbi forduló után leírtuk ez már a legmagasabb szint.
Ezt talán úgy tudjuk a legjobban szemléltetni, ha elmondjuk kik is játszottak a rivális iskolák csapataiban. A Gloriett Sportiskola csapatában a Budapest Honvéd akadémiájának legkiválóbb játékosai szerepeltek, akik az MLSZ kiemelt első osztályú bajnokságát toronymagasan vezetik ebben a korosztályban. Azonban a legnagyobb favorit a Felcsúti Endrész György Általános iskola volt. Az ő keretüket teljes mértékben a Puskás Akadémia korosztályos játékosai alkották, akik egy iskolába járnak, egy csapatban játszanak és még együtt is élnek a kollégium falain belül. Mondanunk sem kell, hogy ezen két csapat soraiban számos utánpótlás válogatott labdarúgót találhattunk.
Első mérkőzésünkön a Gloriett Sportiskola 3 gólos előnyre tett szert, azonban óriási bravúrral 3-3-as döntetlenre mentettük a találkozót.

A második találkozón az Esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium volt az ellenfél. Itt már a mérkőzés elejétől a kezünkbe vettük az irányítást és az utolsó öt perctől eltekintve végig uralva a mérkőzést egy megérdemelt győzelmet arattunk.

Jöhetett tehát az utolsó ellenfél. A Felcsúti iskola első két mérkőzését egyaránt megnyerte így 6 ponttal álltak, míg a mieink 4 egységgel. Nyilvánvaló, aki nyerni tud az biztos továbbjutó az országos döntőbe.
Az ellenfél szerezte meg a vezetést azonban sorra alakítottuk ki a helyzeteinket és a veszélyes ötletes játékunk eredménye az lett, hogy a mérkőzés vége előtt 6-7 perccel már a Budakeszi gyerekek vezettek 2-1-re. Annyira elkapták a gyerekek a fonalat, hogy ellenfelünk rengeteg szabálytalanságot kellett elkövessen. Ennek hála két büntetőt is kiharcoltak a mieink és a másodikat 2 perccel a lefújás előtt. Sajnos mindkét alkalommal hárítani tudott az ellenfél kapusa így maradt a 2-1-es állás.
20 másodperccel a lefújást megelőzően ellenfelünk veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást. Sajnos az elmozduló sorfal tagjai között utat talált a labda.
Óriási lehetőség volt a markunkban, de ma ellenfelünk egy kis szerencsével döntetlenre mentette a rendes játékidőben a mérkőzést.
Ilyen esetben, döntetlen végeredménynél büntetőrúgások által oszlanak meg a pontok. Sajnos hiába nyertük ezt meg és kaptunk két pontot, ellenfelünknek is járt 1. Ezzel a Puskás Akadémia fiataljai 1 ponttal többet gyűjtve végzett a csoport élén.

Bár 20 másodpercre voltak az országos döntőtől, így is győztesnek érezhetik magukat a gyerekek. Felül tudták múlni ebben a kiélezett helyzetben egy az ország minden szegletéből összegyűjtött csapat játékosait, akik a hétköznapokban a legprofibb körülmények között készülnek. Ráadásul a SZIA csapatának több, mint fele 1 évvel fiatalabbként volt jelen és vállalt vezér szerepet.

A Budakeszi “sulisok”, bátran kijelenthetjük talán az iskola történetének legnagyobb sportsikerét érték el.
A csapat tagjai:
Marosi Balázs
Pekker Gergely
Chon JooChan
Török László
Rab Bence
Bereznai Dominik
Köllő Balázs
Berta Balázs

Szinte hihetetlen, hogy mind a nyolcan a Budakeszi LA játékosai, vagy volt játékosai.

Gratulálunk fiúk! Ez egy örök emlék lesz számotokra!

További eseményeink

Szezonnyitó Bozsik-torna az U10-11-es korosztályban
2023.09.18.

Szezonnyitó Bozsik-torna az U10-11-es korosztályban

Vasárnap kisebb korosztályainkban is megkezdődött a hivatalos “verseny” szezon.

Megújult körülmények között kezdhettük az új szezont
2023.09.15.

Megújult körülmények között kezdhettük az új szezont

Szombaton kezdetét vette U13 és U15-ös csapataink számára a bajnoki menetelés.

Egyedülálló siker az FTC Partnercsapatok tornáján
2023.04.14.

Egyedülálló siker az FTC Partnercsapatok tornáján

Noha hétfőn még kis focistáink a locsolásban jeleskedtek kedden már az év legjobban várt eseményén volt jelenésük.

U13-as csapataink jól kezdték a tavaszt
2023.04.04.

U13-as csapataink jól kezdték a tavaszt

I. és II. csapatunknak, ha nem is ugyanabban az osztályban, de a maga szintjén eddig minden mérkőzését sikerült győzelemmel zárnia